TEMAVECKA 2023

Per Ohlsson

Transportledare Fjärr

Vi ska bli Europas mest attraktiva företag

Kontor Kalmar, Öland, Tyskland (15-16 bilar + 30 anställda)
Grundad 1947 av Börje Johansson

Bedriver även lagerverksamhet- Emotion Logistics. Mycket plock och skick mot nät-företag.

BÖRJES LOGISTIK – Per Ohlsson

Fikarummet är centralt i verksamheten

Per Ohlsson har varit anställd sedan 1986 och det är många som varit på Börjes länge. Det har alltid varit ett mycket bra ställe att jobba på, men nu har man växlat upp än mer och strävar aktivt efter att bli Europas mest attraktiva företag att jobba på.

Ledningen gör mycket för att stärka sammanhållningen mellan avdelningarna och med chaufförerna. Man bjuder på frukostar, har skapat ett gemensamt fikarum i närheten av entrén för att stimulera naturliga möten och ordnar med aktiviteter som padel och brännboll.

Självreflektion för att alltid prestera bättre

Grundaren Börje Johanssons ledord från 1947 är lika viktiga idag. Nedkokat handlar det om att betrakta kunden som en gäst och utifrån det behandla henom såsom man själv skulle vilja bli bemött. Sedan har ju inte kunden alltid rätt, eller snarare – det kan bli missförstånd ibland. Hen har kanske angivit fel mått vid beställning så att transporten inte fungerar eller bokar för sent för att det ska hinnas med. I mesta möjliga mån försöker man som transportledare ändå lösa det.

Sen kan det vara dagar då det allmänt inte går ihop sig och då funderar Per Ohlsson i bilen på väg hem, över vad man kunde gjort annorlunda. Men ofta är det omständigheter utanför ens kontroll
som påverkar slutresultatet. Fast när allt faller på plats som det ska, och det är ju ändå det normala scenariot, så kan man vara riktigt nöjd med sig själv och dagens värv.

Tyskland – Nybro – Tyskland

Mycket gods kommer från Tyskland och Benelux-länderna, och bilarna vänder i terminalen i Nybro för att ta kvällsbåten tillbaka. Börjes har även bilar stationerande i Helsingborg och Tyskland som kör specialgods som kräver bevakning av säkerhetsskäl och de vill inte lasta om utan kör direkt mellan a till b.

Godset distribueras ofta i Nybro-regionen och inte sällan till det stora lager som finns i stan och också på andra platser i Sverige. Där är man bland annat specialiserad på nätföretagen såsom Löwengrip och Gant, och jobbar med plock och skick.

DELTAGARE TEMAVECKA TRANSPORTLEDNING 2023

Temavecka under vecka 17 där deltagarna delar med sig av kunskaper och utmaningar.

Följ oss live