Logo

Ibland kan främmande vara skrämmande

Har du någonsin känt att tanken på att prova något nytt är lika lockande som att hoppa från ett flygplan utan fallskärm? Du är inte ensam! Många av oss upplever en intensiv rädsla eller obehag när vi ställs inför nya lösningar. Detta fenomen kan förklaras både av våra gener och vår miljö.

Tänk tillbaka till våra förfäders tid på savannen. För dem kunde det vara livsfarligt att testa något okänt. En ny bärbuske kunde vara en fantastisk upptäckt – eller den sista måltiden. Vår tendens att vara försiktiga med det nya är ett arv från dessa tider, då försiktighet ökade chansen att överleva. Denna medfödda försiktighet påverkar oss än idag, även om hoten och konsekvenserna är mycket mindre dramatiska.

Det är inte bara generna som spelar en roll. Vår miljö och uppväxt påverkar också hur vi reagerar på det nya. Om vi växer upp i en miljö som uppmuntrar utforskande och lärande, blir vi ofta mer benägna att omfamna förändringar. Omvänt, om vi ofta mött negativa konsekvenser när vi provat något nytt, kan det göra oss mer tveksamma och försiktiga.

Nästa gång du känner den där rädslan bubbla upp, kom ihåg att det är en del av att vara människa – och att små steg mot det nya kan leda till stora framsteg i ditt liv . Något nytt kan vara att prova på Logic Link :)

Logo
LogoLogoLogo

0470 - 51 51 10

info@logiclink.se

Boka möte

Logic Link AB

Framtidsvägen 14

352 22 Växjö

© 2024 Logic Link | All rights reserved | by Forss Digital