Logo

Dags att återinföra datorkörkortet?

Kommer ni ihåg datorkörkortet från 90-talet? Ett europeiskt initiativ (European Computer Driving Licence, ECDL) som startade i Finland 1994 och spreds över hela Europa för att bedöma individers IT-kompetens.

Var du arbetslös och inte hade något jobb så skulle du åtminstone ta datorkörkort. Idag kan vi skratta åt det, men datorkörkortet speglar den ständigt föränderliga världen vi lever i.

Nu är det AI som står i centrum. En studie från Ernst & Young (EY) på 1400 svenska bolag visar att svenskarna är avvaktande till AI. Endast 9% tror att AI kommer leda till en radikal acceleration i utvecklingen, jämfört med det globala genomsnittet på det dubbla. Bara 36% av svenska företag har investerat i AI, jämfört med 63% globalt. Vad har hänt med Sverige, som en gång låg i framkant?

Är vi efter även i den svenska transportbranschen? Vår undersökning visar att 73% av transportledare fortfarande huvudsakligen använder telefonen i sitt yrke.

Bilden är tagen från vår reklamfilm som släpps senare idaghär på Facebook. Det är den första av flera filmer som tar upp problematiken med att inte hänga med i förändringar.

Logic Link vill hjälpa åkerier att anpassa sig till den digitala eran. Genom att implementera smarta digitala lösningar kan vi inte bara öka effektiviteten och lönsamheten för enskilda företag, utan också bidra till en mer hållbar transportbransch.

Logo
LogoLogoLogo

0470 - 51 51 10

info@logiclink.se

Boka möte

Logic Link AB

Framtidsvägen 14

352 22 Växjö

© 2024 Logic Link | All rights reserved | by Forss Digital